Hardware

Samler diverse kommentarer jeg "kommer over" om ting og tang som kanskje er/blir av interesse...

Laptop

Linker:

Ethernetkabling

http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/ethernetcables.html beskriver en litt annen kobling... Jeg benytter alltid denne og alle ferdige patch-kabler jeg har er tilsvarende. (Legg merke til hvordan grønn omkranser blå).

Hard disks

Er det en lur måte å tvinge å begge harddiskene sover samtidig?

Diskene våkner veldig lett når noen er innlogget. Vet ikke helt hvorfor det er sånn, og jeg har ikke "forsket" så mye på det heller. Det jeg pleier å gjøre, er å sette en timer.
# hdparm -sT /dev/hda; hdparm -sT /dev/hdb
'T' står for antall 5-sekunder. Altså en verdi av T på 6 vil spinne ned diskene etter 30 sekunder med idle, og det skal være nok for deg å logge ut. Veldig store verdier av T vil gjøre at den representerer et større intervall enn 5 sekunder. I praksis er det nesten umulig å få en hd til å være avslått hvis det er en swap-partisjon på den. Du kan eventuelt prøve å slå av swap med swapoff(8). Kanskje det er bash som sjekkar om der er ny post i /var/spool/mail? Sjekk variabelen MAILCHECK. Forvalt verdi er ein gong i minuttet.

hdparm -S 60 /dev/hda
stagger da min hardisk :-)

TV-kort

Er det mulig å få ATI sitt TV-kort til å funke under linux?

Ja, jeg har nettopp fått opp mitt ATI all in wonder pro, ved help av Gatos! Se denne url: http://www.core.binghamton.edu/~insomnia/gatos/ Det var en del plundring, men det går. Er verdt bryet!
Nils nilscdah@sofus.hiof.no http://www.sleipner.hiof.no/~nilschd